Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
Van oorlogspaard tot balletdanser op vier benen

Bastiaan de Recht in voorprogramma Spaanse Rijschool - 27, 28, 29 oktober Rotterdam Ahoy.

Nederland kent vele successen in de dressuursport en Nederland behoort dan ook tot de internationale toplanden in de hippische wereld. Menig liefhebber van deze tak van sport zal ongetwijfeld tickets hebben gekocht voor de unieke shows van de Spaanse Rijschool, die op 27, 28 en 29 oktober in Rotterdam Ahoy plaatsvinden. Het ruim 450 jaar oude instituut staat bekend als schatbewaarder van de Klassieke Rijkunst en heeft deze rijdiscipline tot ware Kunst verheven. Maar wat houdt deze rijkunst nu precies in? En waarom lijken de oefeningen van de barokke Lipizzaners zo op onze hedendaagse dressuursport, wat zijn de verschillen, wat zijn de overeenkomsten? 

Bastiaan de Recht, klassiek rijmeester, maar ook actief in de dressuursport tot op het hoogste niveau, oprichter van de hippische beroepsopleiding 'Neo-Classical School for the Art of Horsemanship’ (NCSAH), legt het tijdens zijn fenomenale optreden in het voorprogramma van de Spaanse Rijschool in Ahoy haarfijn uit. 

Harmonie, gevoel en samenwerking
De Recht: "Kunst is pas kunst als er harmonie, gevoel en optimale samenwerking is. Hiervoor moet je je als ruiter in het paard verplaatsen, weten wat zijn persoonlijke eigenschappen zijn en deze verder ontwikkelen zodat het paard iets extra's uitstraalt". 

Tijdens zijn performance belicht Bastiaan de Recht wat er voor komt kijken om samen met een paard allerlei bijzondere verrichtingen uit te voeren: als oorlogspaard op het slagveld, als atleet in de dressuursport en als balletdanser op vier benen in de Klassieke Rijkunst. De 39-jarige Maestro sluit zijn optreden af met een schitterende 'Entre dos Artes’ , een dans met zijn paard op de live klanken van de flamenco-gitaar. De bewegingen van het paard worden versterkt door de emotie in de muziek. De universele taal van de kunst: emotie, beleving en creativiteit. Samengesmolten tot één dans.

Bastiaan wordt in Ahoy bij dit alles bijgestaan door Atjan Hop, specialist in Klassieke Rijkunst en barokke paardenrassen en flamenco-gitaristen Eric Vaarzon Morel en Jeff Heijne.

Tijdens het voorprogramma van de Spaanse Rijschool staat het publiek verder een wervelend optreden van het Friesian Top Dressage Team o.l.v. Esther Liano en muzikale kür van Carrouselgroep Phaidra uit Sint Michielsgestel te wachten. 

Kaartverkoop
De shows van de Spaanse Rijschool vinden plaats op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober, aanvang 20.00 uur en op zondag 29 oktober begint de show om 14.00 uur. Er zijn nog tickets beschikbaar via www.ticketmaster.nl of 0900 300 1250 (€ 0,60 p/m). Toegangsprijs vanaf € 43,50(incl. servicekosten). Er zijn ook compleet verzorgde arrangementen beschikbaar, zie www.spaanserijschool.nl

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member