Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
GLORY sluit het jaar af met Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Saddik tijdens GLORY: REDEMPTION

‘s Werelds bekendste kickbokspromotor GLORY heeft vandaag aanvullende details bekend gemaakt over het eindejaarsevent dat plaatsvindt in Rotterdam Ahoy op zaterdag 9 december 2017.

In een volgepakt jaar met diverse liveshows, een langverwachte terugkeer in de New Yorkse markt en een eerste event in China, sluit de wereldwijde leider van de kickbokswereld zijn bijzondere 2017-campagne af met GLORY: REDEMPTION, een event bestaande uit vier gevechten.

De headliner van GLORY: REDEMPTION is het gevecht tussen wereldkampioen zwaargewicht Rico “The King of Kickboxing” Verhoeven (51-10, 14 KO, uitkomend voor Nederland) en de nr. 2 geplaatste Jamal "The Goliath" Ben Saddik (32-5, 26 KO, uitkomend voor Marokko) tussen wie de rivaliteit al in 2011 ontstond.

Met zijn ruim 2 meter en bijna 140 kilogram maakte de Marokkaanse-Belgische knock-outspecialist Ben Saddik in 2011 zijn professionele debuut tegen Verhoeven, waarbij hij de toekomstig kampioen – destijds 21 jaar oud – versloeg met een technische knock-out.

Sinds hun eerste ontmoeting is Verhoeven uitgegroeid tot een grootse kampioen en heeft zichzelf bewezen als de onbetwiste zwaargewichtheld en een van de meest deskundige zwaargewichtkickboksers aller tijde. Zijn dominantie binnen de GLORY-ring omvat onder andere een zegereeks van dertien gevechten met vijf titelverdedigingen tegen ’s werelds beste vechters.

Voorafgaand aan deze kans op de wereldtitel heeft de 26-jarige uitdager Ben Saddik vier gevechten op rij en maar liefst zes van zijn zeven laatste gevechten gewonnen.

Voormalig weltergewichtkampioen Nieky "The Natural" Holzken (90-13, 46 KO, uitkomend voor Nederland) is ook toegevoegd aan GLORY: REDEMPTION. Zijn tegenstander wordt later nog bekend gemaakt. Holzken is momenteel nog herstellende van een blessure aan zijn been, waardoor hij niet in actie kon komen tijdens GLORY 45 Amsterdam.
Holzken is de langst regerend kampioen in de geschiedenis van de weltergewichtklasse binnen GLORY. Tijdens zijn 15-jarige carrière heeft hij een status bereikt als een van de meest gerespecteerde en bedreven vechters van de divisie.

GLORY: REDEMPTION zal worden voorafgegaan door twee fight cards bestaande uit vijf gevechten van GLORY 49 SuperFight Series en GLORY 49 Rotterdam.

Tijdens GLORY 49 SuperFight Series komen diverse top 10-zwaargewichten in actie. De sterke Ismael "Mr. Pain" Londt (39-7-1, 18 KO, uitkomend voor Nederland) gaat de strijd aan met Nederlandse aanvaller D'Angelo Marshall (16-2, 8 KO, uitkomend voor Nederland).

Uitdager Londt staat momenteel vierde in de ranking, heeft drie van zijn vier laatste partijen gewonnen en keert terug in de GLORY-ring na een jaar afwezigheid. Marshall, nr. 8 in de ranking, is voor het laatst in actie gekomen in mei op het toernooi tijdens GLORY 41 Holland waarbij hij Mohamed Abdallah en Anderson Silva versloeg.

GLORY 49 Rotterdam, voorafgaand aan GLORY 49 SuperFight Series, bestaat uit een weltergewichtwereldtitelgevecht, een four-man lichtgewichttoernooi en een lichtgewichtgevecht tussen de Armeens-Belgische Marat Grigorian (51-10-2, 32 KO, uitkomend voor Armenië) en de Angolese Christian “Bad News” Baya (59-5-1, 34 KO, uitkomend voor Angola).

Grigorian en Baya zijn hooggeplaatste lichtgewichtvechters en de winnaar van hun gevecht wordt de eerste uitdager van de lichtgewichttitel.
Andere gevechten voor GLORY: REDEMPTION, GLORY 49 SuperFight Series en GLORY 49 Rotterdam worden binnenkort bekend gemaakt.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor GLORY: REDEMPTION (inclusief toegang tot GLORY 49 SuperFight Series en GLORY 49 Rotterdam) start op donderdag 5 oktober om 10:00 uur via tickets.glorykickboxing.com. Het event is toegankelijk voor bezoekers van 16 jaar en ouder.

Fans die zich voor dinsdag 3 oktober inschrijven voor de GLORY Fight Club nieuwsbrief op glorykickboxing.com krijgen de exclusieve mogelijkheid om eerder tickets te kopen voor GLORY: REDEMPTION. Er wordt een e-mail verstuurd naar alle nieuwsbriefabonnees met instructies over hoe je toegang krijgt tot de exclusieve 24-uurs pre-sale. De pre-sale begint op woensdag 4 oktober om 10:00 uur en eindigt wanneer de reguliere ticketverkoop begint.

Voor meer informatie over GLORY, ga naar glorykickboxing.com.
 

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member