Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences

20-09-2018

EUROPESE KAMPIOENEN NAAR WOONING ZESDAAGSE

Het Belgische duo Robbe Ghys en Kenny De Ketele is het eerste koppel dat wedstrijdleiders Michael Zijlaard en Peter Schep hebben vastgelegd voor de Wooning Zesdaagse van Rotterdam, van 3 t/m 8 januari in Rotterdam Ahoy. Het tweetal werd onlangs in Glasgow oppermachtig Europees kampioen en is meteen een van de grote favorieten op de wielerbaan in Ahoy.


Volgens Schep past de komst van supertalent Ghys (21) en veelwinnaar De Ketele (33) perfect bij de toekomstvisie van de Wooning Zesdaagse. Het was daarbij voor geen van de betrokkenen een probleem dat het zegevierende koppel van 2018 - toen De Ketele met Moreno de Pauw iedereen te snel af was - uiteen gehaald moest worden. Schep: "Wij willen graag kampioenen aan de start en met De Ketele - Ghys hebben we de beste ploeg van Europa nu aan boord. We streven naar een deelnemersveld met kampioenstruien, aangevuld met sterke World Tour-renners en echte zesdaagsespecialisten. Wij denken dat dit mooi is voor het publiek en het waarborgt de kwaliteit die wij verwachten.” De Ketele - Ghys zullen in Rotterdam Ahoy rijden in de kleuren van hoofdsponsor WOONING Keukens en Badkamers.


Nieuwe Zijlaard aan het firmament
In de eerste wielerkoers van het jaar zal ook een thuisrijder zijn langverwachte debuut maken. Want al sinds zijn tijd als nieuweling droomt Maikel Zijlaard ervan om tussen de profs door Rotterdam Ahoy te flitsen. Deze editie krijgt de kleinzoon van de legendarische gangmaker Joop Zijlaard en neef van wedstrijdleider Michael Zijlaard de kans om zich te bewijzen tussen de 'grote jongens’. "Maikel volgen we natuurlijk al jaren”, legt Schep uit. "Hij heeft zich via de Hart van Holland Talents Cup al in de picture gereden en daarnaast heeft hij bij zijn eerste jaar in het  Pro-Continentale Axeon Hagens Berman van ploegleider Koos Moerenhout erg veel indruk op de weg gemaakt. Wij denken dat hij er klaar voor is om te debuteren bij de elite.” Zijlaard rijdt tijdens zijn allereerste Wooning Zesdaagse aan de zijde van de ervaren Nick Stöpler, die volgens Schep de pas 19-jarige rookie goed wegwijs kan maken. "Maikel is fysiek helemaal in orde en heeft talent. Met het koersinzicht van routinier Stöpler heeft hij daarbij een uitermate geschikte ploegmaat om op technisch en tactisch vlak het nodige bij te leren.” Het team Stöpler - Zijlaard zal rijden voor sponsor Kingpolis.


Eerder al werd bekend dat ook Niki Terpstra aan de start zal verschijnen van de Wooning Zesdaagse. Het is vooralsnog onbekend wie zijn koppelmaat wordt. In de loop van oktober verwacht de wedstrijdleiding meer namen van het rennersveld bekend te kunnen maken.


Kaartverkoop van start
Tickets voor de Wooning Zesdaagse van Rotterdam zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.nl. De 37e editie van het baanwielerevenement vindt plaats van donderdag 3 t/m dinsdag 8 januari 2019. Wedstrijdonderdelen worden verreden in een avondprogramma, m.u.v. zondag (overdag). Voor de zondag zijn ook familiekaarten beschikbaar. Verder is het mogelijk om naast tribunetickets ook kaarten te kopen voor het VIP-terrein in het midden van de baan. 

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member