Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences
De Spotify Top Vijf van: Sander Grande, boeker bij North Sea Jazz!

Beroep: programmeur & boeker

Leeftijd: 46 jaar

Wat luister je nu: “Nate Smith z’n nieuwe vette album Kinfolk.”

Welk talent moeten we in de gaten houden: “Miles Mosley, die gaat het goed doen.”

Was jij ook op het North Sea Jazz Festival op 7, 8 en 9 juli in Ahoy en vroeg je je af hoe ze nou elk jaar aan die dikke lineup komen? Meet Sander. Sander weet álles van muziek en met name van de genres die bij North Sea Jazz vertegenwoordigd zijn. Daarom is Sander programmeur en boeker bij dit populaire event.

We spraken Sander een par dagen voor het festival. Hij was lekker druk maar vond graag de tijd om met ons exclusief zijn Spotify Top Vijf met je te delen, zodat je nog lekker kunt nagenieten.


Gelijk beginnen met downloaden? Check hier Sanders Spotify Top Vijf:
 

1. Chick Corea Elektric Band

“Artist in Residence met een van z’n meest legendarische groepen.”

 

2. Suite For Ma Dukes, Tribute To J. Dilla featuring Miguel Atwood-Ferguson

“Een orchestraal eerbetoon aan invloedrijk Hiphop producer J. Dilla, die tien jaar geleden op jonge leeftijd overleed.”

 

3. Jeroen van Vliet Moon Trio

“Prachtig ruimtelijk klinkend trio van de Nederlandse meesterpianist!”

 

4. Phronesis & New Rotterdam Jazz Orchestra Extended

“Geweldig Engels piano trio met big band.”

 

5. Donny McCaslin Group

“Het laatste album van David Bowie nam hij op met Donny McCaslin en z’n band. Deze group maakte daarna dit eigen album en de geest van Bowie hoor je er prachtig in terug.”

Sander in de Q&A

Hoe beleef jij muziek het liefst?
Ik luister graag naar mijn muziek in de auto. Ik doe 95% via Spotify. Ben zeg maar een heavy user. Voor mijn werk ben ik natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe dingen en die vind ik op Bandcamp en op Soundcloud waar je via secured links kunt luisteren naar nieuw werk en nieuwe artiesten.


Heb je kinderen? Wat luisteren zij?
Ja ik heb er twee, van 5 jaar en 8 jaar. Zij luisteren nu nog keurig wat ik ze voorschotel. Momenteel veel Stromae en Snarky Puppy.


Wat is voor jou leading bij het boeken en programmeren van artiesten voor North Sea Jazz?
Ik kijk naar een bepaalde artisticiteit, naar kwaliteit van een artiest en een band. Want de lat ligt hoog ieder jaar. Verder let ik op balans in het programma, een mix van commercieel en nieuw, van bestaande helden en artistieke vernieuwers. Mijn eigen smaak is niet per se bepalend, als een collega boeker ergens helemaal lyrisch van is dan boeken we die. Dan ga ik niet mijn smaak opdringen. Samen zorgen we voor de juiste diversiteit.


Veel bezoekers komen voor de grote namen in de Maas en de Nile. Welke kleinere naam moeten de mainstream muziek lovers in de gaten gaan houden volgens jou?
Sla de kleinere zalen op North Sea Jazz vooral niet over. Laat je verrassen. Zo stond in de Darling bijvoorbeeld Sampha, die gaat heel groot worden. En ook Fantastic Negrito in de Mississippi is de moeite meer dan waard.


En voor de pure jazz liefhebbers, wie is volgens jou dit jaar dé jazz ontdekking op het festival dit jaar geweest en waarom?
Oh mijn nummer één is Cécile McLorin. Zij zingt mee bij Women to Woman, een groot nieuw vocaal talent.


Waar kijk je zelf het meeste naar uit?
Het weekend zelf en de hele beleving, want dan komt alles bij elkaar. Je bouwt met zoveel mensen een werkrelatie op maar de meesten, zoals de artiesten en hun managers, die ontmoet je bij het event pas. Ik kijk er naar uit om met elkaar te bespreken hoe ze het vinden gaan. Bovenal heb ik zin in de vele prachtige concerten en de sfeer op een uitverkocht North Sea Jazz Festival!

 

Sander, het festival zit er op en het was in 1 woord TOP.Tot volgend jaar!

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member