Rotterdam Ahoy
English
Zoeken
Built for experiences

20-12-2017

Pathé bouwt nieuwe bioscoop naast Rotterdam Ahoy

Pathé wordt de nieuwe buurman van Rotterdam Ahoy. Daarmee opent Pathé haar 29ste locatie in Nederland.  Met de komst van een grote bioscoop aan het nieuwe Ahoyplein krijgt het entertainmentkarakter van Zuid een flinke boost.

De geplande bioscoop zal naar verwachting ruim 1 miljoen bezoekers per jaar trekken. De bouw start in 2019, in 2020 staat de opening gepland. Hiermee levert Pathé een grote bijdrage aan een bruisend stadscentrum op Zuid. Algemeen directeur Pathé, Dertje Meijer:Dit is de volgende stap in onze vernieuwingsambitie.  We zijn blij dat we als Pathé kunnen bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van het Hart van Zuid. Voor Pathé biedt deze locatie nieuwe kansen voor nog meer bijzondere belevenissen”.


Ontwerp van internationale allure.
De nieuwe bioscoop wordt onder architectuur gebouwd.  Pi de Bruijn, architect en partner bij Cie en bekend als architect van het circulaire gebouw Circl op de Zuidas in Amsterdam, is gevraagd een ontwerp van internationale allure te maken. De Bruijn: “We zijn als architecten vol enthousiasme om hier een van de parels van Hart van Zuid te realiseren”. De Bruijn is onder andere bekend van zijn ontwerp voor de Tweede Kamer in Den Haag en de vleugel van het Concertgebouw in Amsterdam.

Een nieuw bruisend stadscentrum

Naast een bioscoop maken ook de bouw van een internationaal congrescentrum inclusief een poppodium als uitbreiding van de Ahoy accommodatie, een hotel, diverse restaurants en extra parkeerruimte deel uit van het Business & Entertainment gebied van Hart van Zuid. De bioscoop wordt een nieuwe publiekstrekker tussen Winkelcentrum Zuidplein, Ahoy en het Zuiderpark. Deze ligging biedt Pathé extra kansen voor entertainment samenwerking. Zoals de mogelijkheid om een bioscoopzaal in te zetten als side-event, waarbij ingehaakt wordt op de programmering van Rotterdam Ahoy, zoals bijvoorbeeld een livestream van het Jazz Festival.

Met alle functies die toegevoegd worden aan het Hart van Zuid is er straks voor elk wat wils: naar een bioscoop, een concert, een hapje eten, zwemmen, in de toekomst kun je voor alles op Zuid terecht.

Besluit
Het plan van Pathé wordt door zowel de gemeente Rotterdam, Ahoy Rotterdam als het projectteam Hart van Zuid omarmd. Wouter van de Braak, commercieel directeur Hart van Zuid: “Het voorstel van Pathé past helemaal binnen de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, zowel qua programmering als voorgestelde architectuur. Daarbij zal de bouw van de bioscoop flink wat werkgelegenheid bieden. Deels door Pathé zelf, maar ook door de functies die in de slipstream meekomen met de bioscoop”.

Hart van Zuid, de gebiedsontwikkeling rondom Rotterdam Ahoy, Zuidplein en omgeving is een van de grootstedelijke projecten waar stevig op wordt ingezet. Het moet uitgroeien tot een volwaardig centrum van Rotterdam Zuid, waar men in een aangename omgeving kan wonen, werken, ondernemen en ontspannen.

ONZE PARTNERS

  • IDEA
  • AEG Facilities
  • AIPC Member
  • European Arenas Associaton
  • CLC Vecta
  • ICCA Member
  • MPI Member
  • NBTC Marketing
  • Rotterdam Partners
  • UFI Member